Alex-Freddo Design

Antreprenor în inginerie mecanica instalații HVAC-R

Livrăm soluții care respecta cerințele de performanță, timp și raport calitate/preț ale clienților noștri. Asigurăm prin intermediul echipei noastre continuitatea operațională și investițiile necesare pentru a fi competitivi.

Ne concentrăm eforturile spre satisfacția clienților.
Găsim soluții eficiente.
Gândim înainte să acționăm.
Rezolvăm simplu și direct.
Ne preocupă inovația.
Suntem o echipă formată din OAMENI.

Compania Alex-Freddo Design este un integrator al instalațiilor destinate imobilelor rezidențiale și industriale, asigurând implementarea proiectului de instalații HVAC-R. Dorim să oferim cele mai bune soluții tehnice pentru realizarea și punerea în practica a proiectelor care vizează instalațiile de inginerie mecanica. De aceea compania noastră încearcă să dezvolte în fiecare an tehnologii noi și să găsească soluții pentru integrarea instalațiilor pe care le executam în ergonomia fiecărei locuințe, clinica/ spital, clădiri de birouri sau hala de producție.

Alex-Freddo Design este o echipa de specialiști, cei mai mulți cu o experiența considerabila în business-ul romanesc de inginerie mecanica, dar și în alte piețe din Europa.

Echipa noastră a acumulat peste 13 de ani de experiență în domeniu, ceea ce ne conferă un avantaj competitiv deosebit.

Caracteristica principala a modului intern de lucru este faptul că se lucrează în echipă, orice client este tratat cu maxima seriozitate, ceea ce asigură continuitate operațională și calitatea serviciului oferit de către companie.

Alex-Freddo Design asigura soluții de ultima generație în materie de frigotehnie „la cheie” pentru orice business ce include frigul industrial, de la proiectare instalații frig, HVAC-R, camere congelare, depozite frig și agregate frigorifice pana la servicii de întreținere, service specializat și reparații camere frigorifice.

Servicii incluse :    

 • Service și întreținere unități climatizare HVAC-R (centrale termice, rooftop-uri, chillere);
 • Reparații instalare și mentenanță echipamente frigorifice (camere refrigerare – congelare, bancuri și vitrine frigorifice);
 • Igienizare, mentenanță, reparații – încărcare agent frigorific pentru toata gama de aparate de aer condiționat casnic și industrial.
 • La toate lucrările se oferă garanție!

Alexandru Tanase

Fondator și CEO Alex-Freddo Design

Pe lângă vasta experiență în domeniul frigului industrial, Alexandu Tanase  este antreprenor implicat în comunitate de peste 20 ani, implementând proiecte importante în România dar și în afara țării. De asemenea, este trainer, consultant și integrator cu servicii la cheie. Creativitatea și completarea portofoliului cu noi soluții sunt atribute care se regăsesc în multe activități. Este implicat în diverse acțiuni care au strânsă legatură cu furnizarea de soluții care implica  HVAC-R.

Alexandru Tanase se implica activ în stimularea mediului antreprenorial, fiind adesea activ în presa de specialitate ori în dezbateri publice pe anumite subiecte ce țin de domeniul frigului industrial. De asemenea, este prezent și activ în asociații de profil și grupuri de lucru care au ca scop aducerea tehnologiei mai aproape de mediul de afaceri. Împreună cu echipa, a dezvoltat propriile aplicații pentru managementul documentelor, dar și aplicații care răspund unor cerințe punctuale de business, produse tailor-made. Spiritul intreprinzător și pasiunea lui Alex pentru domeniul HVAC-R îl determină permanent să găsească soluții care pot îmbunătăți viața de zi cu zi.

Viața unui business conține multe ingrediente și ai nevoie de o combinație continuă și echilibrată de implicare. Nu este suficient să ai o idee valoroasă. Se pierde în celelalte activități de rutină dacă nu este însoțită de acțiune concretă, un plan de lucru, o execuție potrivită, o urmărire a progresului. De la “ideal” la “real” mereu apar diferențe. Este sănătos să privești sus, să ai o doză de risc controlat, să rămâi încrezător. De multe ori, însă, contează mai mult călătoria, decât rezultatul în sine.”

Certificări

Alex Freddo Designeste membru ROFMA – Romanian Facility Management Association o organizație profesionala non-profit, având ca scop reunirea tuturor specialiștilor din Romania in domeniile property și facility management pentru a dezvolta o viziune unitara, atât teoretica, cât și pragmatica, la înalt nivel european și de a oferi suport educațional, informațional și legislativ membrilor săi.  
Alex Freddo Design este membru AGFR – General Association of Romanian Refrigerators, Asociație ce reunește în rândurile sale pe toți cei interesați de producerea și utilizarea frigului artificial în diferite domenii ale activității umane din Romania fiind o asociație profesională interdisciplinara și autonomă.

Principalele obiective ROFMA sunt:

 • Informarea și educarea pieței asupra conținutului domeniului Property și Facility Management (PFM)
 • Dezvoltarea unei viziuni unitare și inovatoare asupra PFM
 • Crearea și desfășurarea cadrului educațional propice instruirii și perfecționării lucrătorilor în domeniu și a viitorilor aplicanți
 • Autorizarea / acreditarea experților în domeniu
 • Promovarea celor mai noi concepții, tehnologii și tendințe la nivel internațional
 • Realizarea de studii și analize comparative în domeniul Property și Facility Management: studii de piață, benchmarking-uri, indicatori cheie de performanță etc.
 • Adoptarea de standarde, norme și reglementări compatibile cu specificul pieței din Romania
 • Includerea în nomenclatorul de meserii (C.O.R.- Codul Ocupațional din Romania) a profesiilor și ocupațiilor specifice domeniului
 • Afilierea la și dezvoltarea relațiilor cu asociații internaționale de profil
 • Stabilirea și dezvoltarea de relații profesionale, de schimburi de experiență cu organizații relevante
 • Interfață eficientă a intereselor comunității de profesioniști FM în raport cu autoritățile statului

Principalele obiective A.G.F.R. sunt:

 • Promovarea științei și tehnicii moderne în domeniul instalațiilor frigorifice;
 • Educația conținut a cadrelor tehnice ce lucrează în domeniul instalațiilor frigorifice;
 • Facilitarea schimbului de idei și informații între membrii asociației;
 • Sprijinirea inițiativelor în domeniul învățământului, cercetării, proiectării, execuției, punerii în funcțiune și exploatării;
 • Participarea la reglementările tehnice din domeniul instalațiilor frigorifice;
 • Certificarea competenței profesionale a agenților economici, (societăți comerciale);
 • Sprijinirea tinerilor ce dovedesc calități profesionale deosebite;
 • Susținerea intereselor membrilor săi.